11 Nisanda yapılan toplantı özetleri http://www.anarto.com/ siteside yayınlanmıştır.
24 Nisan 2008
21 Nisan 2008
arıcılık
Kırsalda bulunan arılarımın yanına hafta sonları gidiyordum. Burada birkaç arıcı arkadaş edindim. Orada farkettim ki daha çoook çalışmamız lazım. Bizim muasır medeniyet seviyesine çıkmamız için bilimi önder edinip onun ışığıyla daha nice yollar kat etmemiz lazım. Tabiki büyük işletmelerin temellerinin sağlam olabilmesi için bu şart. Arı ile ilgili sırdır bilinmez gibi arıcılar arasında yapılan konuşmalara hepimiz şahit olmuşuzdur. Orda şunu dememiz lazım Ya ne sırrı kardeşim adamlar uzaya insan göndereli nerdeyse yüzyıl olacak daha biz bu kalıpların dışına çıkamıyoruz. Onun için bu tür laflara itibar etmeyiniz ve kendi bildiğiniz aklınıza yatan mantıklı yoldan gidiniz. Yukarıdaki resimi seçmemin sebebide şu arılıktaki arkadaşlar arılarına bakarken duman vermeden direk arıyı açıp üsten vermeleri. Sebebide yukardan verince arı aşağıya gidiyormuş. Bence alakası yok bildiğim kadarıyla arıya duman verilip 2 dakika kadar beklenirse arı sakinleşiyor.Bu sakinleşmesinin sebebi ise duman verdiğimizde yangın olduğunu sanmaları ve kovanda ne kadar bal var ise onu alıp tok olarak kovanı terk etme çalışmasına girmelerinden başka birşey değil. Haliyle arı başka şeylerle uğraşınca vede karnı tok olunca pek sizinle ilgilenemiyor.
11 Nisan 2008
toplantı
Arkadaşlar toplantı bizce çok faydalı geçti çok yakında makale şeklinde sitemizden ve anarto sitesinde yayınlanacaktır..
(www.anarto.com)
ANARTO, MSN de konulu tartişma toplantılarına başlıyor !!! İlk toplantı 11 Nisan 2008 , Cuma saat 21:00-23:00 de olacaktır.İlk konumuz, “TÜRKİYE BAL ARISI IRKLARININ GENEL ÖZELLİKLERİ VE KORUNMASININ ÖNEMİ”. Bildiğimiz gibi, Türkiye nin arıcılarına ve akademisyenlerine hizmet sunan Uludağ arıcılık dergisi http://www.uludagaricilik.org.tr/dergi/index2.html internet adresinden ücretsiz olarak yayınlamaktadır. MSN de toplantıya katılacak arkadaşların, bize referans olacak, http://www.uludagaricilik.org.tr/dergi/2006/2006-1/dergi2006.1.1.pdf adresinde pdf formatında bulunan, ODTU Biyoloji bölümü öğretim üyesi, sayın Prof.Dr. Aykut Kence nin, TÜRKİYE BALARILARINDA GENETİK ÇEŞİTLİLİK VE KORUNMASININ ÖNEMİ başlıklı makalesini okuyarak gelmesi rica olunur.
6 Nisan 2008
Ana arı sezeryanı
Ana arı çıkışları aynı güne dek gelince bizde bir film yapalım dedik ve ana arıları sezeryan etmeye karar verdik ve ameliyat başladı. Çıkan anaları esas ana kovandan aldığımız çıtalara verdik ve bölme sayımızı çoğaltmış olduk.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)