1 Mayıs 2007

Formik asit kullanımı

Muhsin Hocamız Adanamızı ziyaret etmişti ve varroa nın ilaçsız tedavi yöntemlerinden bahsetmişti. Fakat oxalic asid i biraz pas geçer gibi olmuştu.Fakat ben olayı yanlış anlamışım. Pas geçmesininde sebebi mail ile öğrendiğim kadarıyla Akdeniz bölgesinde yavrusuz dönemin olmayışıymış.Haklıdırda nede olsa hemşerimiz kendileri. Birde formic asid kullanımı ile ilgili bir kaç şey söyledi enjektör olayını anlattı. Anladığım kadarıyla olay söyle . % 65 ' lik formic acid karşımını pede zerk etmek yerine enjektöre çekiyoruz. Çektikten sonra da kırmızı işaretli yerden dikkatlice kesiyoruz ve pistonun yanındaki parmak dayanakları yardımıyla çıtaya asıyoruz.Bu şekilde olduğu takdirde hiçbir suretle formic asid yere akmaz ve enjektörün ucundaki delik yardımı ilede buharlaşma sağlanabilinir. Artık çözelti olayını içinde halil ağamın sitesi var ona bakın.

4 yorum:

HB dedi ki...

Fatih hocam;

O şırınga 5 ml. lik ..
Çok çabuk bitmez mi o.
Eğer 50 lik yapacaksak o da çok büyük üstelik bulmak daha zor..

Nacizane bir tavsiye .. Şırıngaları tekrardan kullanmak için önceden hazırlamak lazım... Kesilecek yeri belirleyerek kesmek ve uygun bir yere delik delerek bir tel parçası irtibatlayarak yeniden şırıngayı kullanmak için metot geliştirebiliriz.

fatih güneş dedi ki...

Şırıngayı önceden kesersek abi formik i çekemeyiz.Ama olay bana mantıklı geldi abi.5 ml likte de kaybımız olmaz ayrıca muhsin hoca propolisle kapatırlar ucunu dedi enjektörün.

Adsız dedi ki...

Bazı kaynaklarda, ortalam bir kovan için (5-6 çerçeve)15 ml.formik asit gerektiği belirtiliyor. ohalde 20ml.lik şırınga kullanılsa ve piston sapı kesilmeden boş bir çıtaya asılsa ve tekrar tekrar kulanılabilse nasıl olur diye düşünüyorum.arıcı arkadaşlar ne derler acaba ?

Adsız dedi ki...

Bütün arıcı arkadaşlara sağlık ve başarı dileklerimi yolluyorum.Formik asiti 20ml.lik şırınga ile boş çerçeveye assak nasıl olur diye düşünüyorum.O şekilde şırınganın sapını kesmeye gerek kalmaz.